ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

18 Φεβρουαρίου 2012

16η ημέρα απεργιακού αγώνα


Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012
16η ημέρα απεργιακού αγώνα
Η απεργία των εργαζομένων στην Coca Cola 3 E κρατάει σε υψηλό βαθμό την ένταση και στις άλλες επιχειρήσεις των Εμφιαλωμένων Ποτών στη Βόρεια Ελλάδα.

Η άλλη μεγάλη πολυεθνική Amstel-Heineken Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Coca Cola,  δεδομένου ότι οι δύο επιχειρήσεις έχουν κοινές επενδύσεις στην πόλη των Σκοπίων. [1]
Στην πλευρά των εργαζομένων παρουσιάζεται μεγάλη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες, ενόψει και της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων στην Coca Cola 3 E  την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012. Σε δηλώσεις του προς το Χρονικό, ο οργανωτικός γραμματέας του Σωματείου Κώστας Τοσίδης, δήλωσε ότι η «έως τώρα πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων» και η «εξουσιοδότηση για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι από τα βασικά θέματα της γενικής συνέλευσης».
Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), μέλος της οποίας είναι και το Σωματείο Εργαζομένων στην Coca Cola, φαίνεται ότι προετοιμάζεται να ενισχύσει τον αγώνα των εργαζομένων στην 3 Ε.
Στους χώρους των εργοστασίων αναρτήθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 ανακοίνωση της ΠΟΕΕΠ, η οποία απευθυνόταν στις Ομάδες Υποστήριξης Συνδικαλιστικών Αγώνων (ΟΥΣΑ)
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας προς τους εργαζόμενους μέλη των συγκεκριμένων ομάδων αναφέρεται σε σκληρή γλώσσα στην πολιτική της Coca Cola 3 E και καλεί τα μέλη των ομάδων σε «επαγρύπνηση και ετοιμότητα».
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: «Οι συνάδελφοί μας στην Coca Cola 3 E βρίσκονται σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 2 Φλεβάρη 2012. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2011 και τον Ιανουάριο του 2012. Η πολυεθνική Coca Cola 3 E συνεχίζει να επιμένει στις ύπουλες αντεργατικές τακτικές της, επενδύει στη σύγχυση και στην ανασφάλεια των εργαζομένων και επιδιώκει την πλήρη ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση και την πολιτική που επιβάλλει εκβιαστικά η τρόικα (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Ένωση) στον ελληνικό λαό.
Η απεργία αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Ο αγώνας των συναδέλφων μας στην Coca Cola αφορά όλη την εργατική τάξη. Ο ρόλος των Ομάδων Υποστήριξης Συνδικαλιστικών Αγώνων (ΟΥΣΑ) θα είναι καθοριστικός. Για το λόγο αυτό τα μέλη των ΟΥΣΑ θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση και να είναι σε συνεχή συνεργασία με την οργανωτική γραμματεία της Ομοσπονδίας μας».
1.                  Η παρουσία των δύο πολυεθνικών στα Σκόπια πυροδότησε διάφορες κριτικές από την πλευρά εθνικιστικών κύκλων στο Διαδίκτυο. Βλ. ενδεικτικά τα σχόλια στο άρθρο Επένδυση στα Σκόπια από 3 Ε – Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο: http://makpress.blogspot.com/2011/11/3.html#axzz1mYPhjMF
2.                  Δε διαθέτουμε προς στιγμή συγκεκριμένη πληροφόρηση για το ρόλο και την οργανωτική δομή και λειτουργία των συγκεκριμένων ομάδων, εκτός από την πληροφορία ότι πρόκειται για ομάδες οι οποίες έχουν συγκροτηθεί μόλις το 2010 για την στήριξη και ενίσχυση απεργιακών αγώνων στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών αλλά και σε άλλους κλάδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου