ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

03 Μαρτίου 2012

31η ημέρα απεργιακού αγώνα


Κόκα Κόλα:Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους
 Προγραμματίστηκε 3ήμερη 24ωρη πανελλαδική απεργία
Θα εξαπλωθεί  η απεργία σε όλη την Ελλάδα;
Αγώνας δρόμου στην Κόκα Κόλα  για να κλείσουν τα μέτωπα πριν αρχίσει η θερινή περίοδος στην αγορά των αναψυκτικών. 
Οι δηλωσίες τελευταία ελπίδα της 3 Ε.
            Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 6 Μαρτίου ο Στάθης Γιαννέλος θα συναντηθεί πάλι με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων

31η ημέρα απεργιακού αγώνα
(Σάββατο 3 Μαρτίου 2012)

   Αθήνα (2) – Σε τριήμερη απεργία κατεβαίνουν όλα τα σωματεία εργαζομένων στην Κόκα Κόλα 3 Ε σε όλη την Ελλάδα. Η ημερομηνία θα ορισθεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος.
   Η απόφαση ελήφθη στη χθεσινή σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων μελών των δύο Ομοσπονδιών του κλάδου της ΠΟΕΕΠ, στην οποία ανήκουν η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων στη Κόκα Κόκα 3 Ε Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα Πάτρας και το Σωματείο Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα του Βόλου και στην Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών στην οποία ανήκουν το σωματείο Εργαζομένων  στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα στο Αίγιο (εμφιαλώνει μόνο νερό) και των εργαζομένων στην Κόκα Κόλα του εργοστασίου του Ηρακλείου Κρήτης.
   Η διοίκηση της Κόκα Κόλα 3 Ε παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον Όμιλο, κινείται αθόρυβα, έχει αποσύρει τα προγράμματα διαφήμισης της Coca Cola από τα τηλεοπτικά κανάλια και τα έχει αντικαταστήσει με σποτάκια της Fanta, ενώ παράλληλα πιέζει δεκάδες εργαζόμενους σε όλα τα εργοστάσια να «εαυτοαπολυθούν», να δεχθούν δηλαδή αποζημιώσεις από την εταιρία και να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο θα δηλώνουν ότι αποχωρούν οικειοθελώς από την επιχείρηση. Οι δηλωσίες είναι η τελευταία ελπίδα της διεύθυνσης της Κόκα Κόλα για να κάμψει το μέτωπο του απεργιακού αγώνα στην Θεσσαλονίκη, αλλά αποτελεί και το μέσο πίεσης στα οργανωτικά αδύναμα σωματεία.
   Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 θα επανακάμψει ο διαπραγματευτής της Κόκα Κόλα Στάθης Γιαννέλος – τυγχάνει και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Διστόμου (!) και οι εργαζόμενοι τον αποκαλούν ειρωνικά «ο γιός του εργάτη»- στην Θεσσαλονίκη, για να διαπραγματευτεί με το Σωματείο των εργαζομένων στην Τρία Έψιλον τη λύση της απεργίας, με κύριο όπλο στις διαπραγματεύσεις τον αριθμό των εργαζομένων του εργοστασίου, οι οποίοι φέρεται ότι υπέγραψαν στην εθελούσια έξοδο. Υπενθυμίζουμε ότι ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ Βασίλης Αρτεμίου, στην παρέμβασή του στην γενική συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα της Θεσσαλονίκης, είχε δηλώσει ότι ακόμη και ένας εργαζόμενος να παραμείνει όρθιος, το εργοστάσιο θα παραμείνει ανοικτό.
   Και ενώ στην Θεσσαλονίκη τα συνδικάτα φαίνεται να είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, στη νότιο Ελλάδα τα σωματεία φαίνεται να μην μπορούν προς στιγμή να προστατέψουν τους εργαζόμενους τους, οι οποίοι «κάτω από τις πιέσεις  της  Κόκα Κόλα φεύγουν σαν τα ποντίκια» -σύμφωνα με την έκφραση συνδικαλιστικού στελέχους από τη νότια Ελλάδα  στη χθεσινή σύσκεψη- παίρνοντας της αποζημιώσεις των απολύσεών τους. Η εταιρία υπόσχεται διπλάσιες αποζημιώσεις, αλλά διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να αναιρέσει την πρότασή της όταν ο μεμονωμένος εργαζόμενος δείξει σημάδια κόπωσης και οικονομικής  ή άλλης αδυναμίας. Στελέχη των συνδικάτων υποστηρίζουν ότι η πολυεθνική διατηρεί λίστα με προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων της και αναλόγως επιλέγει ποια άτομα θα πιέσει για να υπογράψουν το έγγραφο αποδοχής της «οικειοθελούς απολύσεώς» τους, όπως την ονομάζουν οι συνδικαλιστές.
   Στην Θεσσαλονίκη το σωματείο αρνείται να μπει στη λογική των οικειοθελών αποχωρήσεων, τις θεωρεί «επαίσχυντες απολύσεις»  και εμμένει στην επαναλειτουργία του εργοστασίου και την επάνοδο των εργαζομένων στις δουλειές τους.

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ

   Είναι εκπληκτικός ο κυνισμός των στελεχών της Κόκα Κόλα 3 Ε.  Ενώ είχαν προγραμματίσει να κλείσουν τα εργοστάσια της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης, συνέχιζαν να εξαπατούν τους εργαζόμενους με παραπλανητικές ανακοινώσεις ακόμη και ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.
   Παραθέτουμε αυτούσια επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου της Coca Cola Hellenic Δημήτρη Λόη, από τα πολύ μεγάλα «κεφάλια» της πολυεθνικής, η οποία εστάλη με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2011 και αναρτήθηκε στους πίνακες ανακοινώσεων σε όλα τα τμήματα των εργοστασίων της Κόκα Κόλα σε όλη τη χώρα.
Αφήνουμε υπόλοιπα στην κρίση σας!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΗ

Δημήτρης Λόης,
Διευθύνων σύμβουλος                                              22 Δεκεμβρίου 2011
Αγαπητοί συνάδελφοι,
   Ας κάνουμε ένα αναζωογονητικό διάλειμμα – όπως έλεγε μια παλιά διαφήμιση της Coca Cola – για να απολαύσουμε και να νιώσουμε την περίοδο των γιορτών. Είναι μια στιγμή αγάπης, γενναιοδωρίας και αφοσίωσης, μια περίοδος που οι οικογένειες και οι φίλοι έρχονται πιο κοντά και εκτιμούν όλα όσα δίνουν στη ζωή, την ύψιστη της σημασία. Τα προϊόντα μας, έχουν κάτι από τη λάμψη και από τον όμορφο θησαυρό των αξιών, που μας βγάζουν τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό που κάνει, αυτές τις γιορτινές μέρες του χρόνου πραγματικά ξεχωριστές είναι ότι αγγίζουν με τον ίδιο τρόπο την καρδιά όλου του κόσμου: οι συνήθειες μπορεί να αλλάζουν, αλλά η μαγεία είναι παγκόσμια. Καθώς αυτό συμβαίνει, το αυθεντικό πνεύμα της Coca Cola, έρχεται να προσθέτει ένα πιο γνωστό τόνο, στην ατμόσφαιρα της  χαράς και της ευτυχίας.
   Αυτή την περίοδο του χρόνου, έχουμε την ευκαιρία να αναλογιστούμε τις μάχες που δώσαμε, τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και τους στόχους που πετύχαμε. Κάποιοι μπορεί να πουν, ότι δε χρειάζεται να κοιτάζουμε το παρελθόν. Ωστόσο, κάποιες από τις καλύτερες ιδέες για το μέλλον, προκύπτουν από την ανασκόπηση του παρελθόντος. Όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας, χρειάστηκε να ανταγωνιστούμε σε ένα παγκόσμια ασταθές οικονομικό περιβάλλον. Αυτές οι δυσμενείς συνθήκες, δε γίνεται να εξαφανιστούν σε ένα βράδυ, καθώς αποτελούν συμπτώματα μιας ευρύτερης κρίσης αξιών και ηγεσίας. Για να παραμείνουμε στην κορυφή και να διατηρήσουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, έχουμε δεσμευτεί να «παίζουμε» μόνο για τη νίκη, στηριζόμενοι στις βαθιά ριζωμένες αξίας μας και το στρατηγικό μας σχεδιασμό. Αυτό αντανακλά την αποφασιστικότητά μας να εστιάζουμε πάντα στη «μεγάλη» εικόνα και να σχεδιάζουμε το μέλλον μας, στηριζόμενοι στη γερή βάση των αρχών μας, που αποτελούν την ίδια τη δομή και το DNA του οργανισμού μας.
   Τα καλά νέα είναι ότι διαθέτουμε αυτό που χρειαζόμαστε: ΕΣΑΣ. Μια ταλαντούχα, σκληρά εργαζόμενη ομάδα από αφοσιωμένους επαγγελματίες, που μοιράζονται το πάθος για επιτυχία, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μετατρέψουν τις καλές προθέσεις σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Γιατί, όταν δίνεται τον καλύτερό σας εαυτό, είσαστε υπερήφανοι για ό,τι κάνετε, έχετε θετική ενέργεια και έχετε πάντα τη διάθεση να μαθαίνετε και να βελτιώνεστε, ανεξάρτητα από το πόσο άσχημο μπορεί να είναι το περιβάλλον, όλον ο κόσμος γίνεται η δική σας  παιδική χαρά – ένα μέρος τόσο όμορφο και μαγικό όσο και οι γιορτές των Χριστουγέννων.
   Σας στέλνω τις καλύτερές μου ευχές, για εσάς και τις οικογένειές σας, για ένα λαμπερό και αναζωογονητικό Νέο Έτος!
Δημήτρης Λόης

ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ  ΑΠΟ ΤHN ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ coca-cola-help-campaign.blogspot.com.   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Διευθύνοντος συμβούλου της Coca Cola Hellenic bc ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ.
Χαρήκαμε πάρα πολύ για τη γνωριμία.
Συνεχίζουμε έως να ανοίξει το εργοστάσιο και να αναπληρωθούν όλες οι θέσεις εργασίες που εξόντωσε η Κόκα Κόλα με το σύστημα της οικειοθελούς κοινωνικής αυτοκτονίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου