ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

16 Ιουνίου 2016

Συμπτώσεις, σχέδιο ή σκευωρία των πολυεθνικών;

Συμπτώσεις, σχέδιο ή σκευωρία των πολυεθνικών;




Είναι κοινό μυστικό στο παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα ότι τα πλοκάμια της Coca Cola απλώνονται, με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους, σε όλο το κοινωνικό φάσμα, τις κρατικές υπηρεσίες, την αστυνομία, το δικαστικό σώμα, τους πολιτικούς κ.α., σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα.

Και στην Ελλάδα έχει δώσει δείγματα γραφής στο παρελθόν, αλλά και τώρα από την αρχή των απεργιακών κινητοποιήσεων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, η πολυεθνική δίνει
ρεσιτάλ “υπόγειων” παρεμβάσεων για να ανακόψει την ορμή του κινήματος “Ούτε γουλιά Coca Cola, Amita, Fanta, Sprite, νερό ΑΥΡΑ, NESTEA”.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι συνεργάζεται με άλλες εταιρίες για να πλήξει τον αγώνα των απεργών υποδαυλίζοντας κινητοποιήσεις και σε άλλες επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει τον αποπροσανατολισμό των συνδικάτων του κλάδου και να αμβλύνει το “μποϊκοτάζ” εις βάρος των προϊόντων της.

Αλλά το στέλεχος της Coca Cola που μεθόδευσε και εκτέλεσε το σχέδιο για το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται τώρα ως διαπραγματευτής της “Ολυμπιακής Ζυθοποιίας” (Μύθος – ΦΙΞ) στις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους, προκαλώντας με τη στάση του, εφόσον σε επικοινωνία με συνδικαλιστικό στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας των εργαζομένων, φέρεται να έκανε την απίστευτη δήλωση ότι: “εγώ πληρώνομαι από την Coca Cola”!

Δεν γνωρίζουμε αν ανήκει στο payroll της Coca Cola, ούτε αν το γνωρίζουν αυτό στην “Ολυμπιακή Ζυθοποιία”. Ενημερώνουμε, όμως, προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το μποϊκοτάζ θα συνεχισθεί μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, ακόμη και αν χρειαστεί να δώσουμε διμέτωπο και πολυμέτωπο αγώνα ενάντια στις (πιθανές) σκευωρίες των πολυεθνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου