ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κρίθηκε νόμιμο με την υπαρ. 8839/2014 απο το Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε η εταιρία 3Ε

18 Ιουνίου 2016

Η σχέση εργαζομένων και “Ολυμπιακής Ζυθοποιίας”

Η ΠΟΕΕΠ για τη σχέση εργαζομένων και “Ολυμπιακής Ζυθοποιίας”



H Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), εκφραστής των πόθων και της θέλησης όλων των εργαζομένων στον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών, δηλώνει ότι η αλληλεγγύη του συνδικαλιστικού κινήματος στα Εμφιαλωμένα Ποτά, είναι χωρίς προαπαιτούμενα.

Υπό αυτή την έννοια στηρίζει πλήρως τις πρώτες κινητοποιήσεις και θα συνεχίσει να στηρίζει και τις επόμενες, όσες αποφασίσουν οι εργαζόμενοι της “Ολυμπιακής Ζυθοποιίας”
να πραγματοποιήσουν με αίτημα την τήρηση των συμφωνηθέντων ανάμεσα στο συνδικαλιστικό τους όργανο και την εργοδοσία του χώρου.

Η στάση και η γενικότερη συμπεριφορά των στελεχών της επιχείρησης, σε μια περίοδο μάλιστα που παρατηρείται σημαντική ανάπτυξη της και υψηλή αύξηση των

πωλήσεων και των μεριδίων της στην αγορά, αφήνει σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχουν κρυφές σκέψεις εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.

Ενδεικτική για την κατάσταση είναι η ακατανόητη εμφάνιση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ατόμου, το οποίο κατά δική του δήλωση, δεν ήταν αρμόδιο να συζητήσει και να υπογράψει οτιδήποτε, αλλά απλώς θα λειτουργούσε ως κομιστής των αιτημάτων σε ανώτερη κλίμακα! Κάτι τέτοιο είναι πρωτόγνωρο στις σχέσεις συνδικάτων του χώρου και εργοδοσίας και μας οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις για τις πραγματικές προθέσεις και τους απώτερους σκοπούς της εταιρείας.

Όσο και αν φαίνεται κάπως υπερβολικό, δε μπορούμε να μην μπούμε στον πειρασμό να συσχετίσουμε αυτή τη στάση με το “ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ“, που εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιείται σε μια άλλη πολυεθνική του κλάδου μας, με σκοπό να διασπαστεί το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου σε διμέτωπο αγώνα και έτσι να αποδυναμωθεί το κίνημα “Ούτε γουλιά “.

Ελπίζουμε να διαψευσθούν σύντομα και να αποδειχτούν αδικαιολόγητοι αυτοί οι συνειρμοί μας. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να αναλάβουν τα στελέχη της “Ολυμπιακής Ζυθοποιίας” εμπράκτως τις ευθύνες τους για την δυσάρεστη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει ταράζοντας το κλίμα κατανόησης στις σχέσεις εργοδοσίας και εργαζομένων και να αναθεωρήσουν τη συγκεκριμένη πολιτική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου